Texas Holdem poker

Tocmai am vizitat un blog daca zic bine Chimpmunk…si am vazut ca fata nu avea o parere prea unanima despre acest joc….si ca il considera un joc de noroc ca si ruleta… ca oricare joc:) ei bine draga mea asa cum ti-am lasat si in comment nu e chiar asa…o data ce ai primit cele 2 carti magice trebuie sa inveti sa le joci…si sa te joci cu psihicu celorlalti de la masa…trebuie sa stii sa faci combinatia cea mai buna de 5 carti ce cele 2 din mana si cele 5 care se dau jos.

cum incepi?

Pentru început, jucătorii primesc două cărţi cu faţa în jos, pe care doar ei le pot vedea şi folosi. Apoi, se împart cinci cărţi comune pe care le pot vedea şi folosi toţi jucătorii. Jucătorii trebuie sa formeze combinatia de cele mai bune cinci carti folosindu-se de cartile (cartea) din mana.

Jocul este împărţit în patru runde de pariere, parierea făcându-se în sensul acelor de ceasornic, în jurul mesei. Parierea începe din poziţia imediat din dreapta butonului de dealer, care se mută cu câte un loc, spre stânga, după fiecare mână jucată.

În cazul în care doi sau mai mulţi jucători deţin mâini a câte cinci cârţi la fel de bune ţi sunt la egalitate, potul va fi împărţit între cei doi jucători. În cazul în care există o cantitate impară de fise, jucătorul care se află în stânga butonului de dealer, cel mai aproape de acesta va câştiga aceasta.

Blind-uri

Înainte de începerea partidei, cei doi jucători din stânga postului de dealer plasează mize „blind” (orb), numite astfel pentru că sunt plasate înainte ca jucătorii să-şi fi văzut cărţile. Blind-urile asigură existenţa unei sume de bani în pot, ca miză de joc, la începutul partidei. Jucătorul din stânga postului de dealer plasează blind mic, iar cel din stânga sa – blind mare.

Acţiune pre-flop

Fiecare jucător primeşte două cărţi, cu faţa în jos. Acestea sunt numite cărţi întoarse. Acţiunea este începută de jucătorul din stânga blind-ului mare. El sau ea are trei opţiuni: fie să plătească pariul, să plusete, sau să opteze pentru pas.

Să plătească
să plaseze o miză egală cu blind-ul mare
Să pluseze
să crească suma pariată
Să opteze pentru pas
să arunce cărţile şi să renunţe la orice miză din cadrul mâinii respective

Acest proces de pariere continuă în sensul acelor de ceasornic la masă până când fiecare jucător a avut ocazia să acţioneze.

În cazul în care unul dintre aceştia plusează, atunci toţi ceilalţi jucători care doresc să rămână în jocul pentru pot, trebuie să pluseze o sumă egală, să pluseze din nou sau să opteze pentru pas fără să parieze în continuare bani.

Când pariurile ajung iar la jucătorul care a făcut blind mare (primul pariu întreg), acel jucător poate alege „pass” sau să rămână în joc fără a mai adăuga nimic la pot. În orice caz, dacă un alt jucător a plusat, cel care a făcut blind mare are trei opţiuni: să opteze pentru pas, să plătească sau să pluseze la rândul lui.

După ce toţi jucătorii au plătit sau au plusat o miză egală cu pariurile celorlalţi, se distribuie flop-ul.

Flop

Acest stadiu implică distribuirea a trei cărţi comune cu faţa în sus. Jucătorii pot folosi aceste cărţi pentru a forma o mână din cinci cărţi. Urmează a doua rundă de pariere.

Turn

La masă este distribuită o a patra carte comună, cu faţa în sus. Urmează a treia rundă de pariere.

River

Se distribuie a cincea şi, în acelaşi timp, ultima carte comună, urmată de runda finală de pariere.

Showdown (Arătarea cărţilor)

În cazul în care în joc au rămas mai mulţi jucători, aceştia îşi vor arăta cărţile şi mâna cea mai mare câştigă. În cazul în care doi jucători au mâini identice, potul este distribuit.(Tnx Party Poker)

Eu joc Texas Holdem de 1 an si jumatate cam asa si nu a fost deloc greu sa-l invat si pana acum stau foarte bine la acest capitol, am prieteni care joaca si online si care scot si „profit” …so…acum sunt atat de busy incat nu-mi vad capul continuam maine;)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s